EUzičke razglednice - Canzoniere Grecanico Salentino - Quaranta

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice - Canzoniere Grecanico Salentino - Quaranta
U današnjim EUzičkim razglednicama predstavljamo album Quaranta kojim je talijanski folklorni sastav Canzoniere Grecanico Salentino proslavio 40 godina postojanja.

Sedmočlani sastav iz južnog regiona Italije Salento, koji djeluju u gradu Lecce, svoju muziku uglavnom bazira na tradicionalnom plesu i muzici tog kraja koji se zove pizzica.

Grupu predvodi bubnjar i violinista Mauro Durante koji je na tom mjestu naslijedio svog oca Daniela, člana prvobitne postave grupe. Snimili su 18 albuma i nastupali u Evropi, Kanadi, SAD-u i Aziji.

Album Quaranta radili su s producentom Ian Brennanom, Grammijem nagrađivanim producentom za albume iz oblasti tradicionalne i folk muzike koji ih je poveo u neke nove vode, što možete poslušati u današnjem izdanju naše emisije.

cover.jpg - EUzičke razglednice - Canzoniere Grecanico Salentino - Quaranta

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu emisije možete poslušati u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije