Emika, Apparat, Modeselektor

Radiosarajevo.ba
Emika, Apparat, Modeselektor

U večerašnjoj emisiji 50 minuta slušamo nova izdanja nekih starih znanaca u ovom programu.

 

Emika jako voli muziku i tehnologiju. Pri tome, ona posjeduje i formalnu, solidnu podlogu za bavljenje i jednim i drugim. Njena je vizija nova verzija popa utemeljenog na avangardnim tehnikama, a njena je muzika jednostavno svježa i dobra.

Emika u proteklih godinu i pol dana izdaje svoj prvi ozbiljniji materijal, i to za britanski Ninja Tune label. Upravo je objavila i svoj prvi studijski album, koji se jednostavno zove Emika.

 

Apparat, odnosno Sascha Ring, njemački je umjetnik sa adresom u Berlinu, koji se generalno bavi elektroničkom muzikom, ali voli reći da se u zadnje vrijeme više interesira za dizajn samoga zvuka, nego ritma, kojim je nerijetko vođena popularna elektronička muzika. Zato njegovo novo izdanje i zvuči možda mnogo suptilnije od onoga što je on radio ranije.

Naime, 27. septembra ove godine izašao je njegov posljednji studijski album pod naslovom The Devil's Walk.

 

Modeselektor su objavili novi, treći studijski album naslova Monkeytown, za njihovu vlastitu etiketu Monkeytown Records, koju su u vrijeme ove teške finansijske krize utemljelili kao platformu za svoju i tuđu muziku koja se uklapa u njihove sklonosti i standarde.

Na albumu ponovo gostuju neki stari saradnici i znanci dua, kao što su Thom York, Apparat, Anti Pop Consortium, Siriusmo i drugi...

Izdanje se u sferi elektroničkog zvuka kreće između više stilova i tempa, eksperimentira i istražuje novu zvučnu teritoriju, koja ponajviše ovoga puta pripada klupskom ambijentu.



 



 



 



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije