Elvisov džuboks - svake srijede na RSA

Radiosarajevo.ba
Elvisov džuboks - svake srijede na RSA

Zvijezda 60, 70, i 80-ih, Elvis J. Kurtović svake srijede u 18:30 predstavlja jedan od nekoć vrlo popularnih bendova i muzičara iz ex-Yu (Korni grupa, Indexi, Stjepan Jimmy Stanić, Leo Martin, ali i Bijelo Dugme, Azra, Film, itd.), te pušta njihove najbolje i najpoznatije pjesme.

U emisiji će biti čitani i tekstovi iz legendarnog muzičkog časopisa Džuboks , koji je izlazio u bivšoj Jugoslaviji, a kojeg je skupljao i Elvis. Bio je jedan od najprodavanijih časopisa u periodima kada je izlazio - prvi put od 1966.-1969. godine, a drugi put od 1974.-1985.

Uz Elvisove komentare i osoben način vođenja, emisija je posvećena slušaocima srednjih godina, ali i onim mlađim koji poznaju Elvisa kao zvijezdu New primitives pokreta, bendova Elvis J.Kurtović, Zabranjeno pušenje, i Top liste nadrealista.

Za još mlađe slušaoce koji ne znaju šta je džuboks (jukebox), Elvis kaže: "Džuboks je djelimično automatizirani muzički uređaj, obično na kovanice, koji može odsvirati posebno odabrane pjesme iz vlastite zbirke".

Čupa iz zaborava, izvlači iz naftalina, izbija iz cipela - Elvisov džuboks!

Emisiju možete slušati i u repriznom terminu subotom u 16 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije