Današnje izdanje Viaggio Senza Tempo

Radiosarajevo.ba
Današnje izdanje Viaggio Senza Tempo

Ja generalno nisam ljubitelj popularne ili folk ili tradicionalne muzike. Poštujem je naravno, ali ova vrsta muzike ne pripada mom svijetu. Potoje, medjutim, iznimke i ponekad mogu pronaći neke albume ili muzičare, koji, po mom mišljenju,  uspijevaju koristiti elemente narodne muzike sa primjesama jazza i rocka, ili  čak eksperimentalne muzike na jedan genaijalan način. Kada jedan autor uspije upotrijebiti elemente tradicionalne muzike i stvoriti „moderan“ proizvod, u tom momentu postao je dostojan moje pažnje. To je slučaj sa dvije grupe koje ćemo slušati u ovoj epizodi: Officine Schwartz i ansambl "Benvegnu', Demurru, Magoni, Tavolazzi".

Officine Schwatzbili su za mene jedna grupa zaista jedinstvena u svom zanru, ako ništa bili su to u Italiji. Bili su jedini koji su znali  kombinirati elemente tradicionalne muzike, takozvanih političkih pjesmama, sa oblicima eksperimentiranja zvukom. "Benvegnu, Demurru, Magoni, Tavolazzi" su grupa koja se sastala u svrhu realiziranja albuma, odličnog albuma, koji se sastojao od popularnih pjesama iz Trentina (regije sjeveroistočne Italije) u akustičnoj verziji, ali sa snažnim jazz utjecajima. Nadam se da ćete uživati ​​u tim eksperimentima.

Benvegnu', Demurru, Magoni, Tavolazzi – la cava
Benvegnu', Demurru, Magoni, Tavolazzi -  La filandera
Benvegnu', Demurru, Magoni, Tavolazzi – senti il martello
Officine Schwartz – la galoppa
Officine Schwartz – sabbia tra i cilindri
Officine Schwartz – nom a ca'
Officine Schwartz  - siyka
Officine Schwartz – cromite a gorna dzumaja
Officine Schwartz – habbaniyah beach
Officine Schwartz – sirena
Officine schwartz – due mesi di mare e vapore
Officine Schwartz – onda/siluro



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije