Budućnost heavy metala u BiH

Radiosarajevo.ba
Budućnost heavy metala u BiH

Nakon izbornog vikenda mnogi imaju ogromne upitnike iznad glave povodom političkog razvoja naše zemlje. Naša redakcija je također zbunjena, ali ne samo odzivom građana na opštim izborima, već i potpuno nelogičnom odnosu spram kulturnim, u našem slučaju, metal dešavanjima na kakvoj - takvoj sceni. U našem gradu nikad nije bilo više dešavanja, pa opet neki kukaju kako ne dolaze “njima najdraži”, ili kako je karta skupa ili najapsurdnije, kako im se ne sviđa lokacija dešavanja. Neki su čak javno govorili o tome kako je metal mrtav u Sarajevu, da bi onda festival Spine Twister sa fantastičnim Kryn-om iz susjedne Hrvatske dokazao suprotno. I mi ćemo u večerašnjoj emisiji pokrenuti diskusiju uz osvrt na koncerte bendova ENTOMBED, GRAVE i KRYN, te najavljena LP izdanja domaćih bendova.

Naravno, slušat ćemo i nove bendove koji najavljuju hrpu dugoočekivanih albuma. Oktobar definitivno donosi mnogo izdanja koja će dobro zahuktati naše ankete i potragu za albumom godine. Vi i dalje možete i trebate glasati za svoje favorite OVDJE.

Nadamo se da će Vaš odziv na ovom glasanju biti bolji nego na opštim izborima.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 01:00 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.myspace.com/TheAebyss.Portal
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije