Bentornati a Radio Italia: Počinje 4. sezona 'emisije za sve koji vole Italiju'

Radiosarajevo.ba
Bentornati a Radio Italia: Počinje 4. sezona 'emisije za sve koji vole Italiju'
Foto: Unsplash / Arena u Veroni

Nakon ljetne pauze, danas ćemo vam ponovo poželjeti dobrodošlicu u emisiji "Radio Italia" koju emitiramo u suradnji sa Ambasadom Italije u BiH. 

U četvrtoj sezoni emisije nastavljamo da pričamo o Italiji, njenoj kulturi,  sportu, filmu, kuhinji, umjetnosti... naravno uz mnogo divne italijanske muzike. 

Italija je ove godine, nakon prethodne koja je bila vjerovatno jedna od najtežih u novijoj istoriji, briljirala na svim poljima. Pobijedila je na Eurosongu i na Europskom prvenstvu u fudbalu; na Olimpijskim igrama je dobila najveći broj medalja u istoriji a ujedno i najveći broj od svih europskih zemalja. Sjajne uspjehe ostvaruje i na paraolimpijadi. Matteo Berettini je napravio ogroman uspjeh na Wimbledonu osvojivši drugo mjesto. Dakle, više nego sjajna godina za cijelu Italiju. Čestitamo. 

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Christian Schmidt komentirao predloženu izmjenu izbornog zakona BiH i poslao ponudu bh. političarima

Kako smo prethodnu sezonu završili, tako ovu i počinjemo - pozdravit će nas ambasador Republike Italije u Bosni i Herecegovini Marco di Ruzza.  

Osim toga, govorit ćemo o teatarskom uličnom spektaklu Moby Dick koji je prošlog vikenda izveden u Sarajevu, na oduševljenje brojnih gledalaca. 

Obići ćemo znamenitors - Arenu u Veroni, govoriti o Machiaveliju i skoknuti do Trsta.  

Italija je jedna od rijetkih zemalja o kojoj se uvijek može pričati i slušati i diviti se svemu onome što ona nudi. Družićemo se i dalje svake sedmice u poznatim terminima: srijedom u 12,10, te reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. Na radijsko putovanje u Italiju vode nas domaćin Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović. 

Slušajte nas na 90,2 FM, odnosno putem web streaminga.

Bentornati a Radio Italia - Dobrodošli ponovo na Radio Italia!  

Predstava Moby Dick - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Predstava Moby Dick

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije