Red Bull Radio / All The Raps - najbolja rap selekcija sredine 80-ih i 90-ih

09. 09. 2019. u 16:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "All The Raps" emisiju koju uređuje i vodi Andrew Noz Nosnitsky, američki muzički novinar, urednik i blogger sa enciklopedijskim znanjem kada je u pitanju rap i hiphop. Njegov muzički blog je jedan od najcijenjenijih na hiphop sceni, a pored toga je veoma uspješan novinar koji je pisao za The Wire, Complex, Billboard i FADER.

U ovom izdanju emisije Noz se zarovio u svoju ogromnu kolekciju ploča te pripremio selekciju najboljih rap izdanja u periodu od sredine 80-ih pa do sredine 90-ih godina. Taj period je posebno značajan za tu scenu jer je tad došlo do ekspanzije rap i hiphop umjetnika, a sam žanr se još više etablirao i proširio po cijelom svijetu. 1989. godine će i prvi put biti dodijeljena Grammy nagrada za rap kategoriju, a ta čast pripala je dvojcu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince za njihovu ploču "Parents just dont understand".

Neke od repera koje slušate večeras su Wax Master Torey, Nu Sounds, The W.I.S.E. Guyz, Live Squad, Pretty Tone Capone i mnoge druge...

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Tune in...

NEMA KOMENTARA