All The Raps - najbolja rap selekcija sredine 80-ih i 90-ih

Radiosarajevo.ba
All The Raps - najbolja rap selekcija sredine 80-ih i 90-ih
0 / All The Raps

U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "All The Raps" emisiju koju uređuje i vodi Andrew Noz Nosnitsky, američki muzički novinar, urednik i blogger sa enciklopedijskim znanjem kada je u pitanju rap i hiphop. Njegov muzički blog je jedan od najcijenjenijih na hiphop sceni, a pored toga je veoma uspješan novinar koji je pisao za The Wire, Complex, Billboard i FADER.

U ovom izdanju emisije Noz se zarovio u svoju ogromnu kolekciju ploča te pripremio selekciju najboljih rap izdanja u periodu od sredine 80-ih pa do sredine 90-ih godina. Taj period je posebno značajan za tu scenu jer je tad došlo do ekspanzije rap i hiphop umjetnika, a sam žanr se još više etablirao i proširio po cijelom svijetu. 1989. godine će i prvi put biti dodijeljena Grammy nagrada za rap kategoriju, a ta čast pripala je dvojcu DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince za njihovu ploču "Parents just dont understand".

Neke od repera koje slušate večeras su Wax Master Torey, Nu Sounds, The W.I.S.E. Guyz, Live Squad, Pretty Tone Capone i mnoge druge...

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije