50MINUTA: Blur - Parklive

Radiosarajevo.ba
50MINUTA: Blur - Parklive

Novo izdanje emisije 50minuta putuje u neposrednu prošlost i prisjeća se jednog benda koji je u mnogim srcima zauzeo posebno malo mjesto gdje je uvijek toplo i zabavno.

Oni su Blur, nastali su 1988 godine i dolaskom na svjetsku muzičku scenu obradovali sve svojom svježom i privlačnom energijom. Njihov treći studijski album Parklife objavljen 1994 godine donio je nezaboravne pjesme ''Girls & Boys'', ''London Loves'' te, naravno, ''Parklife'' i sasvim sigurno stavio Blur među one bendove koji neće ostati samo čedo trenutka. Blur je u recentnoj popularnoj muzici dobio samo svoj kutak, koji niko drugi više ne može zauzeti. Mnogi bi rekli da je to bio Britpop kutak, ali Blur su imali individualnost koja je bila veća i važnija od žanrovskih odrednica.

Povod da se ovoga puta prisjetimo sjajnog benda Blur dali su nam sami njegovi članovi, sa uvijek karizmatičnim Damonon Albarnom na čelu trupe, načinivši svojevrsni pregled svoje diskografije kroz live koncert organiziran povodom zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012 godine. Koncert je održan u Hyde Parku, i u skladu s time i već pomenutim izdanjem dobio u svojoj download i CD/DVD verziji zgodan naslov Parklive. Ko je bio, sigurno mu je bilo odlično, sudeći po onome što na ovom live izdanju možemo čuti. Album je u ograničenoj ediciji i sačinjen od dva diska i jednog bonus CD-a objavljen samo nekoliko dana nakon snimanja u Hyde Parku, što se pokazalo sjajnim manevrom u smiraju olimpijske euforije.

Mi ćemo ovoga puta u emisiji 50minuta poslušati prvi dio koncerta zabilježen na disku br.1 izdanja Parklive, koje započinje numerom ''Girls & Boys'', prvim hitom Blur i vodećim singlom sa izdanja Parklife...

 

CD1:
01 – Girls and Boys (Live)
02 – London Loves (Live)
03 – Tracy Jacks (Live)
04 – Jubilee (Live)
05 – Beetlebum (Live)
06 – Coffee and TV (Live)
07 – Out of Time (Live)
08 – Young and Lovely (Live)
09 – Trimm Trabb (Live)
10 – Caramel (Live)
11 – Sunday Sunday (Live)
12 – Country House (Live)
13 – Parklife (feat. Phil Daniels) [Live]

 

CD2:
01 – Colin Zeal (Live)
02 – Popscene (Live)
03 – Advert (Live)
04 – Song 2 (Live)
05 – No Distance Left to Run (Live)
06 – Tender (Live)
07 – This Is a Low (Live)
08 – Sing (Live)
09 – Under the Westway Commercial Break (Live)
10 – End of a Century (Live)
11 – For Tomorrow (Live)
12 – The Universal (Live)

 


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije