WINTERSUN - Novi album nakon 8 godina čekanja

Radiosarajevo.ba
WINTERSUN - Novi album nakon 8 godina čekanja

I ovog utorka, od 21 sat, talasima Radija Sarajevo vlada njegovo veličanstvo - Heavy metal!
Polako se kompletna scena budi iz ljetnog sna i nova izdanja su na pomolu. Nove albume najavljuju CRADLE OF FILTH, MY DYING BRIDE, KAMELOT, DESTRUCTION i mnogi drugi, ali na jedno izdanje se obraća posebna pažnja. Riječ je o albumu 'Time I' benda WINTERSUN. Zašto? Zato što je ovo tek drugi album po redu ovog benda, dok je debi album izašao prije tačno 8 godina! Unutar muzičkog biznisa, pa i same scene, život se odvija brzo, tako da si ni jedan bend kao što je Metallica ne dozvoljava da napravi kreativnu pauzu od 8 godina (njihov maksimum je do sad 6 godina). Pa ipak, fanovi nisu zaboravili WINTERSUN, jednostavno je pomenuti debi album očarao i zaveo dovoljno slušalaca, koji su imali strpljenja i konačno dočekali da se bend vrati sa novim izdanjem. 'Time I' izlazi 19. oktobra, a već večeras možete poslušati intervju sa glavim čovjekom benda.

Pored toga, predstavljat ćemo sve druge novitete na sceni, te premijerno pustiti i nove singlove grupa kao što su CRADLE OF FILTH ili KAMELOT.
Za više informacija o heavy metalu, pogotovo za one koji ne mogu da dočekaju novi utorak, posjetite našu Facebook stranicu - OVDJE!
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije