WhoMadeWho & RY X - Love Will Save Me

0
Radiosarajevo.ba
WhoMadeWho & RY X - Love Will Save Me
Facebook / WhoMadeWho

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Cijenjeni eksperimentalni pop band iz Kopenhagena koji je ušao u treću deceniju postojanja, WhoMadeWho su se udružili sa za Grammya nominiranim producentom, kompozitorom, muzičarem i pjevačem koji se potpisuje kao RY X. U pitanju je australski umjetnik koji je također sarađivao sa filharmonijskim orkestrima na nekoliko strana svijeta, kao i pisao i producirao za zvijezde kao što su DrakeDiploDuke DumontJohn Legend i mnogi drugi.

I sam autor novog solo singla od prije nekoliko dana (All I Have), RY X, pravog imena RY Cuming, ovaj put gostuje triju koji se u maju sprema objaviti novi, deveti studijski album. Treći singl sa nadolazećeg materijala je pjesma Love Will Save Me u kojoj WhoMadeWho kombinuju melodije sa akustičnim umijećem 35-godišnjaka sa istočne obale zemlje klokana.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

“Napraviti ovu pjesmu je bilo magično i tako jednostavno – kazali su iz benda i dodali – Bilo bi sjajno kada bi bilo tako lako i zabavno praviti svu muziku. Bila je čast sarađivati sa njim u njegovom domu u Kaliforniji, a pjesma Love Will Save Me će ostati zajednički zapis naše ljubavi prema muzici.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije