Vlatko Stefanovski osvojio Zlatnu bubamaru za album godine, Dino Merlin za životno djelo

Radiosarajevo.ba
Vlatko Stefanovski osvojio Zlatnu bubamaru za album godine, Dino Merlin za životno djelo

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza Vlatko Stefanovski i najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor i jedna od najvećih muzičkih regionalnih zvijezda Dino Merlin trijumfirali su na ovogodišnjoj, najprestižnijoj makedonskoj dodjeli nagrada Zlatna bubamara, koja se tradicionalno održava u Skoplju.

Vlatko Stefanovski osvojio je Zlatnu Bubamaru u kategoriji Album godine za album Seir, prvi kantautorski album nakon 11 godina. Dino Merlin osvojio je posebnu nagradu za Trajne muzičke vrijednosti koja se dodjeljuje najistaknutijim i najuspješnijim javnim osobama na području kulture, muzike, medija, marketinga i sporta u Makedoniji i na Balkanu, i to "zbog pečata koji je dosad ostavio na svim poljima muzike.“

Vlatko Stefanovski dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, praćen svojim bendom, 14. marta 2015. godine, dok će Dino Merlin nastupiti 28. marta u dvorani "SC Boris Trajkovski" u Skoplju.

Najavljen je i prvi veliki ljetni koncert Dine Merlina, i to na stadionu Koševo u Sarajevu 25. juna 2015.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije