Vikend Pozitivne geografije

Radiosarajevo.ba
Vikend Pozitivne geografije


Prerano preminuli legendarni bh. novinar Nisvet Džanko ostat će upamćen po svojoj kultnoj emisiji Pozitivna geografija, koja je godinama emitirana na Federalnoj televiziji.

U svojoj geografiji ove zemlje Džanko je, uvijek putujući u svojoj nezaboravnoj crvenoj kariranoj košulji, mapirao mnoge bizarne i smiješne, ali i tegobne figure i pojave našeg društva: od lokalnih čudaka do tipičnih žrtava tranzicije.

Pozitivna geografija je sačuvala od zaborave mnoge teme, ličnosti i mjesta, koja su inače daleko od elitnih emisija i medija i koja ne spadaju u red vitalnih i važnih tema naše medijske scene. Za Džanku je radost mase okupljene na koridi na bila važnija od političkih prepucavanja i nacionalističke medijske retorike.

Ovo vikenda na talasima Radija Sarajevo i putem streama na Radiosarajevo.ba poslušajte zvučne isječke iz Pozitivne geografije: Džankine opaske, pitanja i zaključci, odgovori i pripovjedanja njegovih sugovornika.

VEZANO
Otišao čovjek koji je spajao kockice naše zemlje
Povratak diva u bajku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije