Veliki hit sarajevskog Siktera: Don't you miss me

Radiosarajevo.ba
Veliki hit sarajevskog Siktera: Don't you miss me
Sikter je sarajevski band koji postoji od 1990 godine, te je od tada prošao kroz mnoge muzičke stilove.

Muzika koju Sikter sada svira je kombinacija soula, funka i rock'n'rolla, a njihovi koncertni nastupi su multimedijalni, praćeni video projekcijama umjetnika iz Sarajeva.

Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene videoprojekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

Dobitnici su nagrade Davorin 2006. za najbolji videospot u kategoriji urbane rock muzike, za spot My Music u režiji Pro.ba. Prva su bh. rock grupa čiji se videozapis Pain in Brain pojavio 1995. godine na MTV-u. Posebni su i po tome što su 1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su s Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Sikter je objavio raznovrsne albume: Now, Always, Never, Queen of The Disco, Don't You Miss Me, My Music te Ego Trip 2009. godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili s povremenim turnejama i nastupima.

Spot za pjesmu Don't You Miss Me je snimljen na Igmanu, a u njemu glume Ibrahim Spahić, direktor festivala "Sarajevska zima" i njegov sin Mirsad.

Današnji dan počinjemo njihovim velikim hitom Don't You Miss Me sa njihovog trećeg albuma "My Music" koji je izašao 2005. godine, a koju ste sami birali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije