Veliki hit iz 1989. godine: Alen Slavica i "Dao sam ti dušu"

1
Radiosarajevo.ba
Veliki hit iz 1989. godine: Alen Slavica i "Dao sam ti dušu"
FOTO: Facebook / Alen Slavica

Alen Slavica je hrvatski pjevač rođen 1964. godine u Karlovcu.

Tokom svoje karijere, objavio je 14 albuma i zadnjih godina više singlova, od kojih su albumi “Šarene oči”, “Ispod tvoga jastuka”, “Ti si moja sretna zvijezda” i “Pod krilima neba”. Ovi albumi prodani su u zlatnom i srebrnom tiražu, a album “Dao sam ti dušu” u platinastom tiražu.

Sa svojim vršnjacima Robertom, Hrvojem, Dudom, Mane i Gala osniva sastav pod nazivom "Od krajnje nužde do fenomena", pa su tako imali nekih koncerata, raznih nastupa po Karlovcu kao naprimjer u Hrvatskom domu, Hotelu Korana, te raznim rock manifestacijama.

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

Na svom prvom javnom nastupu 1977 na festivalu Prvi glas Karlovca u Karlovcu, osvaja prvo mjesto sa pjesmom "Malinkonija" Olivera Dragojevića.

Pa tako već 1979. dobiva poziv od Udruženja muzičara Karlovac, da predstavi svoj grad Karlovac na Hrvatskom festivalu pjevača amatera u Sisku, na kojem nastupa sa pjesmom Đele Jusića "Jedina žena na svijetu".

Nagrada za osvojeno prvo mjesto je snimanje LP ploče sa Đelom Jusićem, ali je umjesto LP-a snimljen prvi album pod nazivom "Alen 1", koji snima sa svojih 16 godina.

Odmah nakon toga slijedi i drugi album "Alen 2".

Sljedećih šest albuma snima sa Đorđem Novkovićem, i to 1983 "Budi dobra", 1986 "Stepenice do neba", 1987 "Šarene oči", 1988 "Ispod tvog jastuka" i 1989 "Dao sam ti dušu".

Poslušajte pjesmu Alena Slavice "Dao sam ti dušu" iz 1989. godine:

Godine k'o srne
nestaju u bijegu
uspomene sad su
poljupci u snijegu, poljupci u snijegu

Godine i snovi
rijeka koja teče
to je sve što imam
od tebe i sreće, od tebe i sreće

Ref. 3x
Dao sam ti dušu
srce sam ti dao
ništa više nemam
al' mi nije žao

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije