Večeras u emisiji gostuje bend Destruction

Radiosarajevo.ba
Večeras u emisiji gostuje bend Destruction

Kada se nekad početkom 80-tih rodio thrash metal, malo ko je mogao vjerovati da će se jedan takav ekstreman pravac održati ovako dugo. Pa ipak, većina legendarnih thrash metal bendova ovih dana slavi svoj 30. rođendan. Jedan od takvih je sigurno njemački DESTRUCTION. Pored toga što su već tri decenije na sceni, DESTRUCTION se može pohvaliti i činjenicom da nikad nisu posustali ili smekšali svoj zvuk. Na vrijeme za rođendansko slavlje, bend objavljuje novi album 'Spiritual Genocide', a frontmen benda Schmier gostuje u večerašnjem izdanju emisije The Aebyss. Ovo je sigurno intervju koji ne smijete propustiti.



Još jedan jubilej se obilježava ove godine. Naime bend BLIND GUARDIAN slavi 25 godina postojanja. Počeli su kao mješavina stare Metallica-e i starog Helloween-a, da bi kasnije oformili svoj stil koji se danas naziva fantasy metal. Iza sebe imaju mnoštvo kultnih albuma, pa čak i festival koji je nosio njihovo ime. Danas je BLIND GUARDIAN jedna od najvećih evropskih heavy metal grupa, odmah nakon velikana Iron Maiden ili Judas Priest.

Kad se već spominje HELLOWEEN, konačno je svjetlo dana ugledao omot za predstojeći novi album. 'Straight Out Of Hell' mu je ime, a izlazi 18. januara. Omot u njegovoj cjelosti možete vidjeti ovdje.



Ubjedljivo najveći metal bend na svijetu, METALLICA, najavljuje novo DVD izdanje snimano u Kanadi. Komplet koji sadrži 2 DVD-a ili jedan Blu-ray disk donosi 26 numera, odsviranih za dvije večeri. Ovo je prvo samostalno izdanje benda i bit će dostupno za promotivnu cijenu od nekih 16 dolara. Trailer možete pogledati ovdje:



Što se tiče koncertnih dešavanja u Sarajevu, rezervišite si 30.11. za jedan istinski underground spektakl:



Više o ovom dešavanju i svemu ostalom vezano za hard rock i heavy metal, posjetite našu fb stranicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije