Večeras ekskluzivni intervju sa bendom My Dying Bride

Radiosarajevo.ba
Večeras ekskluzivni intervju sa bendom My Dying Bride

Kao što smo najavili prošle sedmice, highlight večerašnjeg izdanja emisije The Aebyss jeste sigurno naš intervju sa bendom MY DYING BRIDE. Ovaj bend još od ranih 90-tih važi za pionire doom metala i sigurno je jedan od onih koji su formirali kompletan jedan žanr. Frontmen benda Aaron Stainthorpe će nam se pridružti nekad od 21h da nam kaže koju riječ povodom objave njihovog novog albuma koji se zove 'A Map of All Our Failures'.



Ovo naravno nije jedini razlog da večeras od 21h slušate program Radija Sarajevo, obzirom da ćemo vam eksluzivno predstaviti i novu pjesmu kultnog benda VOIVOD. Ovi Kanađani se vraćaju na scenu početkom iduće godine kada će objaviti svoj novi album koji se zove 'Target Earth'. Pjesma 'Mechanical Mind' je ipak objavljena već sada i to u digitalnom obliku.

Iduće godine će novi album objaviti i thrash metal legende SODOM. Trenutno se nalaze u studiju sa producentom Waldemar Sorychta-om gdje snimaju gitare, dok su bubnjevi već završeni. Detalje oko naziva ili tačan datum objave još nisu poznati.



Zato je sigurno poznato ime novog albuma benda THE SORROW obzirom da je izašao na tržište prije 4 dana. Ovi Austrijanci koji su gostovali u Sarajevu prije par godina kao predgrupa bendu Sepultura su snimili i spot za pjesmu 'Burial Bridge' koja se nalazi na novom albumu 'Misery Escape'.



Sve ovo, kao i novi i stari hitovi vas očekuju u večerašnjoj emisiji. Priključite nam se, a usput svratite i do naše fb stranice ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije