Večer Heavy Metala na RSA uz TheAebyss

Radiosarajevo.ba
Večer Heavy Metala na RSA uz TheAebyss

Dok se mi ovdje u redakciji pripremamo za novo izdanje emisije The Aebyss, razni bendovi se zagrijavaju da pred Halloween objave svoja nova izdanja. Jedno od najočekivanijih je sigurno novo djelo benda CRADLE OF FILTH. Njihov novi album po imenu 'The Manticore and Other Horrors' čak izlazi tačno 30. oktobra, tek jednu noć pred Noć Vještica. Po našoj računici je to zapravo tačno na dan kada ponovo na talasima Radija Sarajevo The Aebyss ima svojih 2 sata, ali o tome za 7 dana :D
CRADLE OF FILTH zato već sada imaju premijeru svog novog spota sa pomenutog albuma. Riječ je o numeri 'Frost on Her Pillow' koju možete pogledati ovdje:


Mi vam za taj predstojeći utorak već sada možemo reći da ćemo imati goste i to bend MY DYING BRIDE. Frontmen ovog benda, Aaron Stainthorpe, će govoriti o novom albumu 'A Map of All Our Failures' koji je izašao 15. oktobra. U večerašnjoj emisiji ćemo vam pustiti jednu od numera koje krase to izdanje.



Najnovija vijest koja nas je zatekla dok se pripremamo za večeras, jeste objava novog singla benda KREATOR. Ove thrash metal legende uskoro kreću na vjerovatno najžešću turneju ove zime sa bendovima MORBID ANGEL, NILE i FUELED BY FIRE. U svrhu promocije turneje, ali i odličnog ovogodišnjeg albuma 'Phantom Antichrist', KREATOR će svoj novi singl 'Civilization Collapse' objaviti na ploči i to 9. novembra. Za turneju su spremili i veliki 3D show, pa ko želi da to pogleda, iz Sarajeva je vjerovatno Ljubljana najbliža. Punu listu datuma turneje možete naći na našoj facebook stranici (ovdje).



Pored toga je večerašnje izdanje emisije puno pjesama bendova kao što su SATAN'S WRATH, DOOMSDAY, MESHUGGAH, SUICIDAL ANGELS, MINORITY SOUND i KAMELOT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije