Umro David Gilmour?

Radiosarajevo.ba
Umro David Gilmour?

Photo: David Gilmour

Ovo bi bio naslov za sve one koji misle da je teorija dvojnog identiteta Omera Pobrića i Davida Gilmoura tačna, odnosno da se radi o jednoj osobi.
Nažalost, indicije govore da je ipak umro Omer, a ne David. Njegovo srce nije izdržalo, i tako je ovaj poznati harmonikaš i osnivač Instituta sevdaha "Fondacije Omera Pobrića" umro sinoć, 20. januara u svome automobilu na relaciji Sarajevo - Visoko. Bio je toliko pribran da zaustavi automobil kako ne bi ugrozio druge učesnike u saobraćaju.

Omer Pobrić rođen je u Tešnju, 8. avgusta 1945 godine. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu, srednju na Ilidži.
U Sarajevu je pohađao Prirodno-matematički fakultet, odsjek biologije-hemija. Pobrić je prvi dobitnik Estradne nagrade Jugoslavije 1977. godine, a dvije godine nakon toga osnova je muzički atelje Omega, gdje se posvetio producentskom, snimateljskom i aranžerskom radu.Sarađivao je sa najvećim legendama sevdaha, Safetom Isovićem, Himzom Polovinom, Mehom Puzićem, ZaimomImamovićem i mnogim drugim.

Posljednji pozdrav Omeru Pobriću od Radio Sarajeva.

http://www.youtube.com/watch?v=xwUoD2wde3Q




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije