UB40 feat Ali, Astro & Mickey - She Loves Me Now

Radiosarajevo.ba
UB40 feat Ali, Astro & Mickey - She Loves Me Now
0 / UB40 feat Ali, Astro & Mickey
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

UB40 je britanski dub/reggae pop bend koji je nastao 1978. godine u Birminghamu, Engleska. Jedan je od kulturno vrlo raznolikih dub Ska bendova čiji muzičari dolaze sa raznih strana svijeta. Nazvani su po formularu britanskog Ministarstva Zdravstva i Socijalne zaštite iz tog doba, sa kojim se vršila prijava za naknadu za nezaposlene (UB40 – Unemployment Benefit, Form 40). Imali su veliki broj hitova a jedan od poznatijih je Red Red Wine, obrada pjesme Neila Diamonda a najuspješniji singl je pjesma Can't Help Falling In Love, također obrada, Elvisa Presleya iz 1961. godine.

U periodu od 5. godina, od 2008. do 2013. godine, originalni članovi pjevači i osnivači Ali Campbell, Astro i Mickey Virtue su napustili projekat radi neslaganja sa menadžmentom ali su ubrzo osnovali vlastiti bend UB40. Trenutno postoje dva benda istog imena.

Medijska prepucavanja sa “drugim bendom“, u kojem su Alijeva braća Duncan i Robin Campbell još uvijek traju, ali bez obzira na to novi album A Real Labour Of Love će biti objavljen 2. marta 2018. godine a prvi singl je pjesma She Loves Me Now.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije