U2 - Atomic City

0
Radiosarajevo.ba
U2 - Atomic City
FOTO: Društvene mreže / Bend U2

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Nešto manje od dvije godine je prošlo otkako je irski sastav U2 objavio Your Song Saved My Life, sa soundtracka za film Sing 2, a u međuvremenu su hranili fanove sa recikliranim pjesmama na izdanju Songs of Surrender. Prošlog petka, 29. septembra 2023. godine, objavili su Atomic City, “ljubavnu pjesmu za svoje fanove“ – kaže Bono i dodaje – “Where you are is where I'll be (gdje si ti, bit ću i ja)“.

Širi opis kaže da je posvećena privlačnom duhu post punka 70-ih, s dubokim naklonom (poštovanjem) za Blondie čiji je kreativni rad s Giorgiom Moroderom inspirirao i uticao na stvaralaštvo U2-a.

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

Pjesma Atomic City snimljena je u Sound Cityu u Los Angelesu i stiže uoči posebnih nastupa u Las Vegasu, koji i sam nosi nadimak Atomic City. Razlog tome je blizina testnog poligona u Nevadi koji je smatran za sjedište atomskog turizma tokom 50-ih godina prošlog vijeka. Za produkciju su bili zaduženi Jacknife Lee i Steve Lillywhite.

Las vegas je sada bogatiji i za impresivnu arenu MSG Sphere u Las Vegasu, koja je otvorena upravo koncertom U2. LED ekran koji u potpunosti okružuje arenu ima rezoluciju 18K, veličine 160.000 kvadratnih stopa (15.000 m²) sa 166.000 zvučnika. Najveći je LED ekran najveće rezolucije na svijetu.

Video spot je zapravo snimak noćne izvedbe pjesme u centru Las Vegasa koja je kao iznenađenje izvedena na istoj lokaciji gdje su BonoThe EdgeAdam Clayton i Larry Mullen Jr. snimili spot za veliki hit I Still Haven't Found What I'm Looking For.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije