U susret Metalfest Open Air Croatia

Radiosarajevo.ba
U susret Metalfest Open Air Croatia

Vjerujem da ste već imali priliku čuti određene informacije o novom festivalu u regionu koji zaista ima tendenciju da postane jedan od najvećih u Europi. Za one koji nisu čuli, radi se o Metalfest Open Air Croatia. Više detalja možete naći OVDJE, OVDJE i OVDJE .

Ovih dana, organizatori Metalfest-a su nam javili da je gotovo osam mjeseci prije početka festivala limitirana edicija Fan Pack ulaznica, u koju je bila uključena i specijalna majica kakva neće biti dostupna u prodaji na festivalu – RASPRODANA. Trenutno su dostupne samo Early Bird ulaznice (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html), koje se po cijeni od 48,5 eura prodaju do 31. oktobra, a od 1. novembra do 29. februara cijena ulaznica će biti 54 eura.

Od osamdesetak bendova koji će nastupati na festivalu, najavljeno je njih tek četrnaest, a uskoro se očekuju nove potvrde s nekim još većim i jačim imenima, koja će festival, zajedno s publikom čiji se dolazak očekuje u velikom broju, napraviti respektabilnim u europskim Open air okvirima.

Za sada su najavljeni bendovi: In Extremo, Blind Guardian, Kreator, Hypocrisy, Death Angel, Legion Of The Damned, Ensiferum, Vader, Powerwolf, Brezno, Doomed, Ashes You Leave, Rising Dream, Infernal Tenebra i Uninvited. Bitno je napomenuti i to da je Uninvited mladi bend iz Varaždina koji je svoj nastup na Metalfest-u izborio glasanjem na facebook-u o kojem ste više mogli pročitati OVDJE .

Za sve ljubitelje metal zvuka, informacije o ovom festivalu i svim ostalim koncertnim dešavanjima možete čuti u našoj radio emisiji TheAebyss koja se emituje svakog utorka u 21 sat na talasima RadioSarajeva 90,2 FM dok reprizu možete slušati četvrtkom od 1 sat iza ponoći. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije