U potrazi za heavy metal albumom godine No. 1

Radiosarajevo.ba
U potrazi za heavy metal albumom godine No. 1

Već smo duboko zagazili u decembar, pa tako i u snijeg i mnogi od nas u isčekivanju nove godine, razmatraju šta je bilo u staroj. Onako na prvi pogled, što se tiče svijeta heavy metala, godina je bila i te kako plodna! Naravno, u takvoj situaciji, svi jedva čekamo da se igramo omiljene zimske igre - biranja najboljih izdanja u skoro pa protekloj nam godini! Ovaj put su kandidati zaista brojni. Tu su izdanja bendova kao što su KREATOR, TESTAMENT, OVERKILL, CANDLEMASS, FEAR FACTORY, KAMELOT, CANNIBAL CORPSE, MESHUGGAH, CRADLE OF FILTH, PARADISE LOST i mnogi drugi. Obzirom da su nam preostale još tri emisije u ovoj 2012. godini, posvetit ćemo ih upravo potrazi za najboljim izdanjem.
Dakle nemojte propustiti večerašnji prvi dio! Naravno, na našoj facebook stranici imate i oficijalnu anketu na kojoj možete izraziti i svoje mišljenje:

Prvi dio ankete: Najbolji heavy metal album 2012 Pt. 1
Drugi dio ankete: Najbolji heavy metal album 2012 Pt.2

Što se tiče dešavanja na metal sceni, mimo prazničnih koncertnih aktivnosti, vrše se masovne pripreme za iduću godinu. AVANTASIA je upravo potvrdila ime svog novog albuma, te prvog gosta za mikrofonom. Album će se zvati 'The Mystery of Time', a najavljeni gost nije niko drugo do pjevač benda SAXON, Biff Byford.

Jedan drugi veliki pjevač, Zakk Stevens (ex-SAVATAGE) je najavio novi album svog benda CIRCLE II CIRCLE. Album se zove 'Seasons Will Fall', a dolazi nam 25, januara.


 
Gore smo spominjali live aktivnosti u ovim hladnim danima. Kao prvo, 15.12. u Sarajevu u klubu AG nastupaju HELLRIDE, MOTHERPIG i AGELAST. Ovo će biti prvo predstavljanje novog pjevača HELLRIDE-a, ali i novog gitariste benda MOTHERPIG. Ulaznicu koja će koštati 5KM (konzumacija uključena!!!!) možete kupiti na ulazu u klub. Nemojte dakle propustiti ovakvo dešavanje u svom gradu.

Pored toga ICED EARTH se upravo sprema na turneju po Evropi, da bi iduće ljeto bili headliner na BURNING SEA festivalu. Live DVD snimljen ovo ljeto na Kipru će se zvati 'Live in Ancient Kourion' i bit će objavljen u aprilu iduće godine.



Nemojte propustiti večerašnje izdanje emisije, kao i uvijek, od 21h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije