Trevor Horn ft. Lady Blackbird - Slave To The Rhythm

0
Radiosarajevo.ba
Trevor Horn ft. Lady Blackbird - Slave To The Rhythm
FOTO: Društvene mreže / Trevor Horn i Lady Blackbird

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Trevor Charles Thorn je engleski muzičar i producent čiji je uticaj na pop i elektronsku muziku tokom 80-ih bio tako veliki da su ga zvali “Čovjek koji je izmislio 80-te“. Njegova biografija je duga i impresivna, a treba barem napomenuti da je između ostalog bio član sastava Buggles (hit singl: Video Killed the Radio Star), glavni vokal sastava Yes, producent bendovima i izvođačima kao što su DollarABCMalcolm McLarenFrankie Goes to HollywoodYesSealt.a.T.u., itd.

Novi album 74-godišnjaka je Echoes – Ancient & Modern i to će biti njegovo prvo izdanje za Deutsche Grammophon. Na njemu će se naći 11 dobro poznatih pjesama koje je ponovo, velikim dijelom odsvirao i dijelom otpjevao. Glavni vokali na pjesmama su Marc AlmondTori AmosRick AstleyAndrea CorrSteve Hogarth (lider Marilliona), Lady BlackbirdJack LukemanIggy PopSeal i Toyah Wilcox & Robert Fripp, a imali su zadatak pjevati pjesme koje su izvodili Pat Benatar, The Cars, Depeche Mode, Frankie Goes to Hollywood, Billy Idol, Joe Jackson, Kendrick Lamar, Nirvana, Yes i Grace Jones.

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Echoes – Ancient & Modern će zvanično izaći 1. decembra 2023. godine, a prvi singl je pjesma Slave To The Rhythm koju je od sredine 80-ih izvodila legendarna Grace Jones, a producent je i tada bio Trevor Horn. Novu verziju pjesme je sjajno otpjevala američka jazz i soul kantautorica, 38-godišnja Lady Blackbird.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije