Totalno rasulo u bendu The Haunted

Radiosarajevo.ba
Totalno rasulo u bendu The Haunted

The Haunted, švedski bend koji je predvodio novu generaciju thrash metala se nalazi pred problemom koji možda neće uspjeti prevazići. Prije par mjeseci je pjevač benda Peter Dolving donio odluku da napusti bend. To je za neke već nagovještavalo kraj, dok su se drugi sjetili da je bend već svoj drugi i treći album snimio bez njegovog doprinosa. Istina, fanovi većinom više vole Petera, no, činilo se da će bend uspjeti naći adekvatnu zamjenu. Danas ipak dolaze vijesti o još dva odlaska! Prvo se javio Per Møller, bubnjar benda i najavio penzionisanje, da bi peškir bacio i jedan od osnivača benda, gitarista Anders Björler. To je svelo The Haunted na samo dva člana, koji ne šire lažne nade. The Haunted kao bend ovo vjerovatno neće preživjeti, ali se oni još uvijek neće predati. Da li će uspjeti, to ćemo vidjeti.



Drugi švedski bend koji se nakon 4 godine vraća na scenu jeste Tiamat! Njihov novi album po imenu "The Scarred People" izlazi u novembru preko Napalm Recordsa, a mi ćemo večeras premijerno da vam pustimo prvi singl sa albuma, numeru po imenu "The Scarred People".

Iz Skandinavije, tačnije Norveške dolazi i najava da je bend Sirenia u studiju i da snima svoj novi album. Morten Veland je i sa ovim bendom, nakon Tristania-e pokazao da zna komponovati simfonijski metal. Na zadnjim albumima je ipak zašao duboko u komercijalne vode, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti novo izdanje.



Pored svega navedenog, donosimo vam mnoštvo drugih noviteta, najave koncerata, a i intervjua! Uključite radio i budite sa nama dok Bosna i Hercegovina razvaljuje Litvaniju u Zenici!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije