TheAebyss: Interview sa Fernandom Ribeirom (Moonspell)

Radiosarajevo.ba
TheAebyss: Interview sa Fernandom Ribeirom (Moonspell)

Večeras, kao i svakog utorka, od 21h na programu Radija Sarajevo je emisija The Aebyss. Večerašnje, 276. izdanje emisije The Aebyss koja je posvećena heavy metal muzici će biti obogaćeno još jednim ekskluzivnim intervjuom u nizu. Portugalski gothic metal velikani Moonspell su upravo izdali svoja nova dva albuma „Alpha Noire“ i „Omega White“.

Za The Aebyss govori pjevač benda Fernando Ribeiro o nastanku oba albuma, simbolici naziva, omota i same muzike ovih djela. Čak se po prvi put bend osvrće na politička dešavanja i ekonomsku krizu koja je zahvatila Portugal. U pitanju je interesantan iskaz koji je podijeljen na dva sasvim različita albuma. „Alpha Noire“ predstavlja mračno i muzički tvrđe lice benda Moonspell, dok je „Omega White“ blaži, ali zato protkan dozom melanholije.



U okviru večerašnjeg programa, moći ćete čuti 10-ak minuta razgovora sa Fernandom na engleskom jeziku i neke od novih pjesama benda. Ali to nije sve jer s obzirom da Moonspell nastupa i na Metalfest Croatia, pratite našu emisiju od samog početka i imaćete priliku da osvojite vrijednu nagradu.

Naravno, program možete slušati uživo preko radio prijemnika ili putem našeg live streama.

Facebook stranicu naših metalaca možete naći i podržati klikom na „like“ na ovom linku - TheAebyss FB, dok je event posvećen večerašnjem intervjuu na ovoj adresi: Moonspell interview.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije