The Zutons - Creeping On The Dancefloor

0
Radiosarajevo.ba
The Zutons - Creeping On The Dancefloor
Facebook / The Zutons

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Engleski indie rock sastav The Zutons počeo je sa radom 2001. godine, a objavili su tri studijska albuma prije nego su prestali sa radom 2009. godine. U periodu prije nego su nastavili sa radom 2018. godine, članovi benda su radili na raznim projektima i sa bendovima kao što su Noel Gallagher's High Flying BirdsSerpent PowerMiles Kanethe Venus Fury The Lightning Seeds.

Trio je 2018. godine obilježio 15 godina od objave prvog LP-a Who Killed..... The Zutons? sa velikom turnejom na kojoj se nije pojavio basista Boyan Chowdhury, a zamijenio ga je član sastava Cast, Jay Lewis. Tokom 2021. godine su nastupili kao podrška na jednom koncertu britanske turneje Nile Rodgersa. Taj period je očito bio uvod u novi album koji im je legendarni američki producent, gitarista i kompozitor, uz pomoć Iana Broudia, producirao u Abbey Road studiju krajem prošle godine. Novi LP The Big Decider će zvanično biti predstavljen 26. aprila, a prvi novi singl nakon 16 godina je pjesma Creeping On The Dancefloor.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije