The Who vikend na RSA

Radiosarajevo.ba
The Who vikend na RSA

The Who je rock bend osnovan 1964. godine u Londonu. Osnovali su ga Rodger Daltrey, Pete Townshend, John Enthwhistle i kasnije pridruženi "manijakalni" bubnjar Keith Moon. Bili su jedni od predvodnika rocka prožetog rhythm and bluesom, soulom i popom.
Utemeljitelji su novog medija - rock opere, ali prije svega izniman hard-blues-rock band. No, godine 1978. iznenadno umire njihov bubnjar, Keith Moon.

Prvi bend koji bi se mogao nazvati “majkom” The Who-a, napravili su Pete Townshend i John Entwistle, a zvao se The Confederates. Townshend je svirao banjo, a Entwistle francuski rog, što je i nastavio u svojoj karijeri s The Who-om. Roger Daltrey na ulici je sreo Entwistla te ga pitao da mu se pridruži u njegovom novom bendu, a nakon što je pristao, zamolio je Townshenda da u Who-u bude gitarista. U ranim danima The Who je bio poznat pod imenom The Detours. Roger Daltrey je u početku svirao glavnu gitaru, Pete Townshend ritam gitaru, John Entwistle bass, Doug Sandom bubnjeve. Nakon što je Colin Dawson napustio bend, Daltrey je imao predvodničke vokale, a Townshend postao solo guitarist. 1964 bubnjar Doug Sandom je napustio bend, pa je Keith Moon postao The Who-ov bubnjar. Detours mjenja ime u "The Who" 1964, a iste godine Keith Moon im se pridružuje. više o bendu The Who pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije