The Rolling Stones - Just Your Fool

Radiosarajevo.ba
The Rolling Stones - Just Your Fool
Foto: Facebook / Rolling Stones
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Nakon 11 godina pauze legendarni britanski sastav The Rolling Stones objavit će novi album nazvan Blue and Lonesome. Ovo je prvi album koji su posvetili isključivo obradama, a na njemu će se naći 12 blues kompozicija. Producent Don Was, koji s The Rolling Stones radi od 1994. godine, u intervjuu za BBC kazao je da je rad u studiju trebao izroditi pjesme za novi album, međutim nakon tri neuspješna dana odlučili su “presjeći“ situaciju s nekom dragom pjesmom, a to je bila Blue and Lonesome od Little Waltera.

Atmosfera se momentalno promijenila na bolje, sve smo snimili i ispalo je odlično. Nakon toga smo rekli - hajmo još jednu, pa još jednu - ... sve je bilo spontano i na kraju dana imali smo šest snimljenih pjesama. Iduća tri dana u londonskom British Grove Studiju snimili smo sve pjesme, uključujući Howlin'Wolf – Commit a Crime, Little Walter – I Gotta Go i Jimmy Reed – Little Rain. Rock legenda Eric Clapton, koji je snimao u drugoj prostoriji, navratio je i imao istu reakciju, zgrabio gitaru i učestvovao na dvije pjesme“. Prvi singl Just Your Fool je objavljen u petak a kompletan album obrada bit će objavljen 2. decembra 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije