The Jaded Hearts Club - Do I Love You (Indeed I Do)

0
Radiosarajevo.ba
The Jaded Hearts Club - Do I Love You (Indeed I Do)
FOTO: Facebook / The Jaded Hearts Club
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

The Jaded Hearts Club je britanska rock supergrupa u kojoj djeluju: vokal Miles Kane (Last Shadow Puppets), vokal Nic Cester (Jet), basist Matt Bellamy (Muse), gitarist Graham Coxon (Blur), Jamie Davis (Jamie Davis & Soul Gravy) i Sean Payne (Zutons). Ekipa koja je okupljena 2017. kao Beatles cover karaoke šala za zabavu 40-og rođendana Jamie Davisa, objavila je album You've Always Been Here u oktobru 2020. godine.

Pjesmu Do I Love You (Indeed I Do) orginalno je snimio Frank Wilson 1965. godine i trebala je biti objavljena za Tamla Motown, međutim tadašnji šef izdavačke kuće Berry Gordy je odustao od te ideje, a Wilson je počeo producirati za The Supremes, Marvina Gayea i Stevie Wondera između ostalih. Sve kopije ovog singla su uništene a one koje su ostale su iznimno vrijedne a jedna od tih je prošle godine na aukciji dosegla cijenu od 100 000 funti. U 2018-oj Jack White je reizdao singl za Record Store Day putem vlastite izdavačke kuće Third Man Records.

Priča o Franku Wilsonu i kako je ovo remek dijelo nastalo i nestalo je fascinantna sama po sebi – Cester je kazao u press objavi i dodaje – Sjajno je da imamo priliku oživiti pjesmu, čini se tako jednostavno ali na originalnom zapisu ima jako puno talenta. U pitanju je klasični sjevernjački soul – jak ritam i brz tempo underground soul muzike.

Volodimir Zelenski: Bog ima ukrajinsku zastavu na ramenu

Volodimir Zelenski: Bog ima ukrajinsku zastavu na ramenu




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije