The Books of Knjige - Slučajevi pravde

Radiosarajevo.ba
The Books of Knjige - Slučajevi pravde

Popularna crnogorska skupina The Books of Knjige njeguje specifičan humor, a njihove pjesme počesto možete slušati i u programu Radio Sarajeva. No iako se bave i muzikom, popularniji su po svojim skečevima, koje već godinama snimaju. Buksovci su odavno prešli granice Crne Gore sa svojim duhovitim ludorijama, a odnedavno su se okušali i u produciranju prve kriminalističko-humorističke TV serije Slučajevi pravde, čija je pilot epizoda emitovana na srbijanskoj televiziji Prva TV.

Glavni junaci humorističko-kriminalističke emisije koja će trajati četrdesetak minuta, su detektivi koji istražuju misteriozne slučajeve. Iako pokušavaju da zločinu zadaju smrtonosni udarac, često ne mogu najspretnije da se nose sa problemima koji su pred njima zbog narušenih zdravstvenih okolnosti. Tu su i sumnjivi likovi sa druge strane zakona, u stalnom pokušaju da razviju svoje nelegalne poslove i osujete namjere hrabrih detektiva.


"The Books of Knjige" su: Aleksandar Radunović - Popaj, Veselin Gajović – Gajo,  Zoran Marković - Zonjo i Goran Vujović - Goran. 

"Bilo nam je zanimljivo seriju nazvati ovako kako smo je nazvali, jer činjanica da postoje neki slučajevi pravde govori o tome kako postoji mnogo više slučajeva nepravde. Takav je život, pun rupa u koje upadaš. Ponekad slomiš nogu, a ponekad ti bude lijepo. Moramo pohvaliti jake crnogorske firme koje nam ni ovoga puta nijesu pomogle u naumu da malo zabavimo ljude“, kaže Zonjo.

Još uvijek se ne zna da li će prikazivanje biti nastavljeno, ali sigurno je da ima kritična masa gledalaca za ovaj program. Obavezno pogledajte pilot epizodu Slučajevi pravde!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije