The Beatles - Now And Then

0
Radiosarajevo.ba
The Beatles - Now And Then
Time / The Beatles

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Now And Then je novi singl engleskog rock sastava The Beatles koji je objavljen 2. novembra 2023. godine. Prozvana “posljednjom pjesmom Beatlesa“ uparena je sa novim mixom njihovog prvog singla Love Me Do iz 1962. godine, a predstavljaju suprotne krajeve njihove muzičke istorije. Obje su uvrštene u proširena reizdanja kompilacija iz 1973. godine koja će biti objavljena u petak 10. novembra 2023. godine. 

Now And Then je nedovršena balada Johna Lennona koja je napisana i snimljena kao solo klavirski demo 1977. godine. Nakon Lennonove smrti 1980. godine, pjesma je planirana kao treći singl retrospektivnog projekta The Beatles Anthology 1995-1996 ali nikada nije iskorištena i na policama je provela naredne tri decenije.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Finalna verzija sadržava dodatne stihove Paula McCartneya, a Lennonov glas je izvučen iz demo snimka koristeći tehnologiju restauracije zvuka podržanu umjetnom inteligencijom, koju je naručio Peter Jackson za svoj dokumentarni film The Beatles: Get Back iz 2021. godine. Jackson je također i autor video spota današnje RSA Singl premijere.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije