Sve spremno za četvrti SARAJEVO METAL FEST?

Radiosarajevo.ba
Sve spremno za četvrti SARAJEVO METAL FEST?

ALOGIA je posljednji bend potvrđen za četvrto izdanje Sarajevo Metal Festa. Time je upotpunjena postava bendova koji će da prezentiraju svoj autorski materijal ljubiteljima heavy metala. Festival koji će se održati 12. aprila u klubu Cinemas, ex-Sloga će tako ponuditi fanovima razne žanrove metala. Moći ćete čuti progressive metal, technical death metal, pagan black metal, symphonic metal, metalcore i druge. The Aebyss kao jedan od medijskih pokrovitelja će vas upoznavati sa pojedinim bendovima do samog festivala.



Highlight večerašnje emisije je ipak intervju sa bendom KUOLEMANLAAKSO. Riječ je o finskom bendu koji je nedavno objavio svoj prvi album po imenu 'Uuljas uusi maailma', a kojeg je producirao V. Santura, producent i gitarista bendova Dark Fortress i Triptykon. Naša koleginica Emina je razgovarala sa šefom benda Markusom Laakso, ali i sa V.Santurom. O kakvom je bendu riječ, kako zvuče i šta znače ova imena na finskom jeziku - sve to ćemo saznati večeras.



Kad smo već kod potpuno nejasnih stvari, valja reći da se svašta dešava u kampu benda SLAYER. Prvo nas je dočekala divna vijest da će bend nastupiti u Zagrebu i to 23. juna ove godine, da bi samo par dana kasnije stigla objava da kultni bubnjar benda Dave Lombardo neće ići sa bendom na turneju po Australiji i to radi neke svađe oko novca. Lombardo se oglasio i javno kukao kako on nema uvida u poslovanje benda, dok je SLAYER objavio da je Dave jako bezobrazan, spominjati novac par dana prije turneje, tako da su dok je Dave rekao keks, našli zamjenu u bubnjaru Jon Dette-i. Da li će se situacija riješiti nakon gostovanja u Australiji? Da li će od velikog SLAYER-a ostati samo Tom i Kerry (Tom i Jerry) crtani film i da li je to na kraju krajeva uopšte SLAYER? Saznajte sa nama u večerašnjoj emisiji.



Obzirom da se govori o thrash metalu, pa i o bendovima koji otpuštaju bubnjare, red je da se osvrnemo na bend koji priprema, nadajmo se, novu thrash metal bombu. Riječ je o veteranima njemačke thrash metal škole, bendu SODOM. Najavili su novi album po imenu 'Epitome of Torture', koji će biti prvi sa novim bubnjarom. Ovdje imate priliku vidjeti omot albuma.

Za kraj ove najave da vas upoznamo sa ranom, progressive fazom benda ALOGIA, koji će kao što smo rekli svirati na Sarajevo Metal Fest-u, od milja nazvanom SMF. Ovdje je klip sa njihovog live DVD-a, prije nego je bend počeo da svira sa raznim estradnim zvijezdama sumnjivog muzičkog ukusa. Za SMF, Alogia je obećala repertoar sa prvih albuma, dakle nešto u ovom fazonu:



Mi se radujemo festu, ostalim bendovima naravno (SILENT KINGDOM, TANKER, GIVE EM BLOOD, FORGOTTEN TEARS, FORENSIC CLINIC, PERISHMENT i THE LOUDEST SILENCE), te večerašnjoj emisiji! Čujemo se od 21h, četvrtkom ima repriza, a za nezasitne je tu i dalje naša FB stranica: http://www.facebook.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije