Steve Miller Band - Love Is Strange

Radiosarajevo.ba
Steve Miller Band - Love Is Strange
0 / Steve Miller
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Steve Miller Band je sastav kroz koji je od 1966. godine prodefilovalo više od trideset muzičara a jedina konstanta je američki gitarista, pjevač i kompozitor Steve Miller. Član Rock and Roll Hall of Fame od 2016. godine, Steve Miller je sa svojim bendom objavio 18 studijskih albuma i 30 singlova.

Novi singl Love Is Strange, objavljen krajem jula, naći će se na albumu rariteta WELCOME TO THE VAULT koji je spreman za promociju 11-og oktobra 2019. godine. To je samo jedna od nekoliko nikada prije predstavljenih pjesama koje su snimljene 1974. godine a nalaze se na 3CD+DVD box setu.

Novo izdanje sadrži buklet sa fotografijama iz lične kolekcije Stevea Millera i esej od 9000 riječi koje je napisao rock novinar David FrickeLove Is Strange je napisao Bo Diddley za tadašnju suprugu, a popularnom pjesmom su je učinili Mickey & Sylvia verzijom iz 1956. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije