Sophie Ellis-Bextor na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Sophie Ellis-Bextor na Radio Sarajevu
Facebook / Sophie Ellis-Bextor
Krajem 7. mjeseca u sklopu RSA Singl premijere predstavili smo singl “Come With Us“ koji je najavio novi album engleske kompozitorice pjevačice i modela Sophie Ellis-Bextor.

Album Familia je zvanično objavljen 2. septembra 2016. godine a digitalna verzija albuma dostupna je od 20. jula. Prethodni, pomalo folk album Wanderlust, po reakcijama većine fanova nije ispunio očekivanja a povratak discom začinjenom popu je bio zadatak za producenta oba albuma Eda Harcourta.

Moj novi album je drzak, više ekstrovertan u odnosu na prošli album. Wanderlust djevojka odlazi iz Istočne Evrope u topliju, sunčaniju klimu Južne Amerike gdje mjenja vodku za tekilu“ – kazala je Sophie Ellis-Bextor najavljujući album.

Velika je navijačica londonskog fudbalskog kluba Fulham FC, kojeg često bodri sa tribina Craven Cottage-a zajedno sa bratom Bertiem. Karijeru je počela kao voditeljica dječijeg programa na BBC-u i pjevačica u indie bendu The Audience koji je postojao krajem 90-ih godina. Uspjeh dolazi sredinom 2000-te godine saradnjom sa talijanskim DJ Spillerom u pjesmi Groovejet gdje je uradila vokal za tada instrumentalnu pjesmu. Singl u kratkom roku postaje veliki hit širom svijeta i širom otvara vrata za dalji muzički angažman.

Uslijedili su albumi – Read My Lips (2001), Shoot From The Hip (2003), Trip the Light Fantastic (2007), Make a Scene (2011), Wanderlust“(2014) i Familia (2016) – ali uspjeh postignut sa singlom Groovejet nikada nije ponovljen.

Ove subote i nedelje na 90,2 slušajte najbolje iz 16 godina duge profesionalne muzičke karijere Sophie Ellis-Bextor, sa posebnim akcentom na posljedni album Familia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije