Smjena generacija u metalu?

Radiosarajevo.ba
Smjena generacija u metalu?

Već neko vrijeme se vode diskusije širom scene, pa tako i u našoj redakciji o tome da li sceni trebaju novi, mladi bendovi, koji će da sviraju kao da je 1982. godina... Nekima je to glupo, bezidejno i previše retro, dok je drugima to povratak na stare, istinske heavy metal adute. Da li bendovi kopiraju svoje idole i kite se njihovim perjem ili jednostavno imaju dobre uzore i dodaju svoj začin koji specijalitet priprema za 2013. godinu? Mi smo pričali sa gitaristom benda ALPHA TIGER, koji nam možda da neki uvid u njihovo shvatanje sopstvenog stvaralaštva. Intervju naravno možete čuti u večerašnjem izdanju naše emisije.



Kad smo već kod intervjua, pa i retro fazona, valja napomenuti da smo na našoj Facebook stranici objavili intervju koji smo radili sa bendom YEAR OF THE GOAT. Intervju je na engleskom jeziku i naravno govori o debi albumu ovog benda, koji je oduševio mnoge. Naravno, možete ga pročitati na ovom linku:

YEAR OF THE GOAT INTERVIEW



YEAR OF THE GOAT je svojim albumom premašio očekivanja većine nas u redakciji, a ono što sigurno očekujemo, neki sa osmjehom, neki u potpunom strahu, jesu novi albumi bendova VOLBEAT i AVANTASIA. Dok je AVANTASIA nastavila tamo gdje je stala, opet imamo fantasy koncept sa mnoštvom gostiju, VOLBEAT se okrenuo malo western tematici. Obzirom da su uvijek imali koji country element, vrlo je vjerovatno da će im western iskaz dobro pristajati. U najavi je i mini LP njemačkih thrash metal legendi i to KREATOR, SODOM, DESTRUCTION i TANKARD, koji su se udružili pod imenom THE BIG TEUTONIC 4 i objavili ovo izdanje gdje obrađuju svoje idole. Ako tu ima nekih očekivanja, onda bar za neku turneju po uzoru na originalni Big 4 (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax).



Očekivali smo i da će naš Mirza (vječiti fanatik benda Pantera i svega što ima veze sa njima) obljubiti Phil Anselma i njegov split sa bendom Warbeast. Ipak, recenzija je ispala malo drugačija (neki bi rekli realnija), pa se možda i Phil pokajao što je Mirzi dao riječ :D
Recenziju naravno možete pročitati ovdje:

PHIL ANSELMO & WARBEAST

O svemu ovome i ostalim vijestima, možete slušati večeras od 21h, a do tada, tu je i novi spot benda SOILWORK. Čujemo se!


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije