Škola metala se nastavlja!

Radiosarajevo.ba
Škola metala se nastavlja!

Taman kad smo zaključili ankete oko najboljeg albuma 2012. godine, počela je frka oko predstojećih izdanja. Plejeri, usb stikovi, iTunesi i svi ostali uređaji za reprodukciju zvuka su nam puni izdanja iz mlade nam 2013. godine!
Uključite se i poslušajte sa nama nove radove bendova kao što su SOILWORK, ALPHA TIGER, NECROWRETCH, HATE, AUDREY HORNE ili VOIVOD. Na scenu su stupili i neki stari znanci u novom okruženju: Jason Newsted se vratio sa novim bendom po imenu NEWSTED, dok je Phil Anselmo snimio split EP sa bendom Warbeast.



Lokalna scena također donosi svega novog. Tuzlanski death metalci TOXICDEATH će predstaviti koju novu pjesmu u okviru koncerta SMAK SVIJETA UŽIVO Vol.2 koji će se održati u klubu Cinemas Sloga i to u ovaj petak 18.01. Zajedno sa njima će nastupiti sarajevski FLATLINE i HELLRIDE, te HETREM iz Širokog Brijega. Ulaznica za ovaj koncert će koštati 8 KM, dok će u našoj večerašnjoj emisiji biti dvije karte koje ćete moći osvojiti. Kako? Pažljivo slušajte emisiju i bit će vam sve jasno.



Odmah nakon 'smaka svijeta' u Sarajevu svoj debi album promovišu zvijezde SNAKE EATER! Izdanje po imenu 'Dabar' će biti dostupno putem downloada, a kasnije i kao digipak CD. Bend će svirati u klubu AG zajedno sa grupama S.U.S. Punk i Kablovi.
Prije same promocije, u večerašnjoj emisiji će gostovati frontmen benda SNAKE EATER, jedan i jedini Rocco Rajvosa!



U večerašnjem izdanju emisiji donosimo i konačnog pobjednika za pjesmu godine! Trenutno se sve svelo na dvoboj domaćih snaga: MOTHERPIG vs HELLRIDE! Do početka emisije još možete glasati ovdje:

ANKETA

Naravno, odmah krećemo sa takmičenjem za pjesmu godine 2013, s tim što sada imamo nova pravila! Od sad je moguće glasati samo za pjesmu objavljenu u aktuelnoj godini! Bit će posebne ankete za stare hitove!

Što se tiče intervjua, možemo vam sad već najaviti da intenzivno radimo na bendovima kao što su SOILWORK, SUFFOCATION, ALPHA TIGER, VOIVOD, te AUDREY HORNE.
Ako vam nije dosta metala, uvijek možete svratiti na našu fb stranicu i upustiti se u istraživanje zajedno sa nama. Tu su već nove recenzije za albume grupa YEAR OF THE GOAT, HATE, ATTIC, ANTIMATTER i drugih.

Kao što vidite, metal je i u 2013. godini izuzetno jak!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije