Simply Red Vikend na 90,2 MHz

Radiosarajevo.ba
Simply Red Vikend na 90,2 MHz
Ove subote i nedjelje, od 10h ujutro do 21h uvečer, u periodima po 15-20 minuta, na talasima Radio Sarajeva slušamo pjesme iz diskografije sastava Simply Red.  
 
Već sredinom augusta, uz prvi singl Thinking of You, saznali smo da Simply Red planira objaviti dvanaesti studijski LP. Album je snimljen u British Grove Studios, svih deset pjesama je napisao Mick Hucknall a producirao je dugogodišnji saradnik Andy Wright. Novo izdanje je nazvano Blue Eyed Soul i objavljeno je 8-og novembra 2019. godine.  

Dvanaesti studijski album je stigao nakon četiri godine pauze a sve pjesme je napisao jedini preostali originalni član benda Simply Red, koji je nastao 1985. godine, Mick Hucknall. Želio sam da izvučem više iz svog glasa, to je bio pravi izazov. U ovoj fazi karijere sam mogao da napravim nešto mračno i nešto što će da reflektira moju karijeru, kao što to često rade u mojim godinama. Ali, ja sam rekao zaj... to, želim da bude jako dobro i da uživam!“ Album je inspiriran klasicima funka i soula, autorima kao što su Isaac HayesCurtis MayfieldJames BrownBobby Blue Bland i Tower of Power. Producent je njegov dugogodišnji saradnik Andy Wright a velika promotivna turneja je najavljena za narednu godinu.  
 
I ovog vikenda uživajte na 90,2 MHz, ovaj put uz Simply Red!  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije