Semibreve Festival elektroničke muzike i digitalne umjetnosti

Radiosarajevo.ba
Semibreve Festival elektroničke muzike i digitalne umjetnosti

U portugalskom gradu Braga, na sjeverozapadu zemlje, od 10. do 13. novembra ove godine desit će se prvo izdanje jednog veoma osobenog festivala.

U pitanju je Semibreve Festival, posvećen neobičnom univerzumu novih tendencija elektroničke muzike i digitalne umjetnosti. Težnja dogođaja je da kroz precizan izbor umjetnika i pažljiv pregled trenutnih trendova u istraživanjima, pruži doprinos unaprijeđenju oblasti digitalne umjetnosti i promovira izvedbe nekih od najrelevantnijih autora elektroničke muzike našeg vremena.

Braga, grad koji je ponio titulu European Youth Capital 2012 i čijeg je programa dio Semibreve Festival, ponudiće kao centar festivalskog programa gotovo stotinu godina star Theatro Circo, koji će ugostiti koncerte, instalacije i radove kreirane od strane Kompjuterskog grafičkog centra i Odsjeka za informacione sisteme Univerziteta Minho. Manastir Tibães će svoje prostore otvoriti za predavanja i konferencije vodećih umjetnika i istraživača iz polja umjetnosti i tehnologije.

Program prvog Semibreve Festivala izgleda ovako:

11. novembar:

Jon Hopkins, Taylor Deupree + Stephan Mathieu, Qluster + Luma.Launisch

12. novembar:

Alva Noto, Fennesz + p.ma (Pedro Maia), Black Koyote

13. novembar:

Murcof + Anti VJ, Vitor Joaquim + Hugo Olim

+ predavanja, instalacije, performansi.

Više informacija o festivalu možete naći na oficijelnoj stranici: www.festivalsemibreve.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije