Sea Fever - Folding Lines

0
Radiosarajevo.ba
Sea Fever - Folding Lines
FOTO: Facebook / Sea Fever
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Petorka iz Manchestera, Sea Fever su u petak 9-og aprila predstavili singl Folding Lines i najavili istoimeni album za 13. august 2021. godine. To je već drugi singl sa albuma prvijenca, sa kojim dodatno stičemo dojam o onome što su pripremali posljednjih mjeseci a planirali već dugo. Kolektiv koji sačinjavaju Iwan Gronow (Heaven, Johnny Mar) vokal i gitara, Beth Cassidy (Section 25) vokal, Tom Chapman Phil Cunningham iz benda New Order – Tom na gitari, basu, synthovima i Phil gitara – te Elliot Barlow bubanj.

Sea Fever kažu da je njihova saradnja bila neizbježna i prirodna i da je takva ideja postojala dugo. “Kada smo se napokon našli u studiju, sve se složilo. Osjećali smo se slobodno da kreiramo vrstu muzike koja nas je uvijek inspirisala“ – kažu Sea Fever. Rezultat je album sa deset pjesama koji predstavlja njihov rad koji je nastao instinktivno. Na njemu se nalazi aktuelni singl Folding Lines ali i već najavljeni budući singlovi De Facto, Under Duress i Built to Last.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije