RSA singl premijere / Sam Ryder - Tiny Riot

06. 04. 2021. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Sam Ryder je pjevač, kompozitor i producent iz malog mjesta blizu Londona, kojeg predstavljamo u današnjoj RSA Single premijeri. Većinu svog odraslog života je proveo na turnejama kao član različitih bendova a jedno vrijeme je bio i vlasnik veganske kafane, prije nego je odlučio zatvoriti i ganjati san solo karijere muzičara.

Nakon što je postao popularan sa akustičnom obradom pjesme Set You Free (1995) od N-Trance, uslijedila je serija obrada poznatih pjesama koje su u doba pandemije COVID 19 primjetili i Justin Bieber, Sia, Alicia Keys, Elton John i mnogi drugi. Odlična 2020-ta godina je zaokružena izborom za najpopularniji umjetnički TikTok račun u Velikoj Britaniji a pozitivan val se nastavlja i u 2021. godini sa novom originalnom muzikom.

Pjesma 
Tiny Riot je njegov novi singl objavljen 26. marta 2021. godine. U prilogu pogledajte i poslušajte živu, studijsku, akustičnu izvedbu pjesme koja je predstavljena tek nekoliko dana kasnije.  Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA