Robbie Williams vikend

Radiosarajevo.ba
Robbie Williams vikend

Robert Peter Williams, Rođen je u katoličkoj obitelji u Tunstallu, predgrađu Stoke-on-Trenta. Otac mu je bio zabavljač, a majka Jeanette je radila u cvjećari. Robbiejevi roditelji su se razveli kada je imao tri godine. Odrastao je sa sedam godina starijom sestrom Sally i svojom majkom. Postoje mnoge spekulacije o tome da majka i nije mnogo marila za njega, kao i o tome da njegovi odnosi s roditeljima nisu dobri. Ali činjenica je da Robbie često u svojim intervjuima spominje svoju majku, a na jednom od njegovih najvećih koncerata, swing koncertu u Londonskom Royal Albert Hallu, dok je publika pljeskala dirnuti i od sreće uplakani Robbie je viknuo "Mama, ovo pjeva tvoj sin. Volim te!". Njegovi tinejdžerski dani protekli su veoma burno, bježao je iz škole, pio i pušio. O tom razdoblju svog života napisao je pjesmu "The 80's".

Sve je počelo 1989. godine kada je majka, tada petnaestogodišnjeg Robbieja, pročitavši oglas u novinama prijavila na audiciju za pjevača novog boy sastava. Take That je osnovan 1990. godine i osvojio devet broj 1 singlova u Velikoj Britaniji. Popularnost sastava dovela je do povećanog uspjeha sličnih sastava u Britaniji. Williams se često sukobljavao s članovima sastava. I o ovom dijelu života napisao je pjesmu "The 90's" u kojoj govori o lošim odnosima unutar sastava, kaže da mu je jedan od mladića iz sastava bio kao brat, za jednog mu se činilo da je gej a da se on i još jedan nisu podnosili. Godine 1995. Robbie je napustio Take That. Ponudu da se sastav ponovo okupi odbio je putem video poruke. Take That se ponovno okupio 2006., bez Williamsa.

Nakon što je napustio Take That Robbie je postao još poznatiji, po svom kontroverznom ponašanju. Borio se s viškom kilograma, ovisnosti od alkohola i čestim depresijama. Nitko nije vjerovao da ovaj pjevač može imati uspješnu solo karijeru. Ali tada je Robbie napravio novu verziju George Michaelove pjesme "Freedom", koja se popela čak na drugo mjesto top lista u Britaniji. Tada su krenule prve dobre prognoze u vezi Robbieve budućnosti. Uslijedili su mnogi hitovi kao što su Angels, Feel, Rock DJ... svi albumi su mu prodani u milionskim tiražima i dobio je brojne nagrade.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije