Richard Ashcroft ove subote i nedjelje na RSA

Emir Saračević
Richard Ashcroft ove subote i nedjelje na RSA
0 / Richard Ashcroft ove subote i nedjelje na RSA
Richard Ashcroft nam donosi peti studijski album "These People"

Richard Paul Ashcroft, rođen 11. Septembra 1971. godine, engleski je muzičar, pjevač i tekstopisac. Bio je pjevač i frontmen grupe The Verve, ali je nakon njihovog raspada 1999. godine odlučio nastaviti solo karijeru.

U aprilu 2000. godine, Richard Ashcroft objavljuje prvi solo singl „A Song For The Lovers“ koja je došla na treće mjesto nacionalne top liste u Velikoj Britaniji. Prvi Ashcroftov solo album „Alone With Everybody“ izlazi u junu 2000. Godine i dospjeva na prvo mjesto top liste a prodaja nosača zvuka se registruje u platinastom tiražu u Velikoj Britaniji.

Nakon velikog solo uspjeha sa prvim albumom, Ashcroft započinje rad na drugom albumu „Human Conditions“ koji će se u prodaji naći u oktobru 2002. godine te doći na treće mjesto nacionalne liste albuma u Velikoj Britaniji.

U periodu od 2002. do 2006. godine Richard Ashcroft je malo nastupao, pravio pauzu, a onda se ponovo posvetio kreativnom radu i stvaranju novog albuma „Keys To The World“ koji je svjetlo dana ugledao 23. Januara 2006. godine. Nakon objavljivanja ovog albuma, Ashcroft se napokon odlučio na solo turneju kako bi predstavio svoj rad. Veliku podršku je imao i od kolege Chris Martina iz benda Coldplay koji je u najavi zajedničkog izvođenja pjesme benda The Verve na Live 8 koncertu izjavio: „a sada ide najbolja pjesma ikad napisana i najbolji pjevač na svijetu“.

Četvrti album „United Nations Of Sound“ Ashcroft objavljuje 22. marta 2011. godine pod pseudonimom RPA & The United Nations Of Sound, a pet godina kasnije tu je i novi studijski materijal „These People“, objavljen 20. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije