Report: Iced Earth u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Report: Iced Earth u Beogradu

23. novembra Iced Earth je održao koncert u Beogradu (nama najbliže ali i jedini njihov koncert u regionu na ovoj turneji) u okviru svjetske turneje i promocije novog albuma „Dystopia“, a The Aebyss ekipa naravno nije mogla propustiti ovakav događaj. Kao što su već mnogi upućeni, Matt Barlow više ne pjeva u Iced Earth ( posljednju turneju skupa su radili ove godine i to na festivalima), a sada se u Iced Earth na njegovom mjestu našao mlađi ali vrlo karizmatičan vokal Stu Block, ili kako bi Jon to rekao: the neighbor of the beast!

Predgrupe Iced Earth-a na ovoj turneji su bili Fury UK i White Wizard no White Wizzard nije nastupao u Beogradu niti i na jednom koncertu poslije jer se nisu pojavljivali na nekim zakazanim nastupima tako da su se morali oprostiti od ove turneje, što je potpuno korektno ali koliko će to pomoći njihovom ugledu dalje, to je već njihov problem. Fury UK je imao težak zadatak ove večeri jer kao jedini support bend Iced Earth-u, trebali su zagrijati „venue full of people“ ali za vrlo kratko vrijeme uspjeli su podići atmosferu na veći nivo i pripremiti  teren za velikane Iced Earth.

Iced Earth je svoj nastup otvorio naslovnom pjesmom sa novog albuma i odmah se na početku osjetila hemija između pjevača Stu Block-a i publike. Tokom cijelog koncerta, Iced Earth je nizao mnoge hitove sa starih ali i novog albuma. Na meniju su se našle pjesme poput "When The Night Falls" , "Angels Holocaust", "Dark City", ali i "The Hunter" i "Watching Over Me". Na ovoj turneji, Iced Earth nije puno forsirao pjesme sa novog albuma što je i očekivano jer imaju novog pjevača koji se odlično snalazi i u izvođenju starih pjesama. I znate šta ? Ovi dečki stvarno rasturaju!! Jači nego ikad, novo poglavlje  u  historiji njihovih uspjeha se počinje pisati... Energija i karizma kojom Stu Block zrači na bini je nešto što se stvarno mora vidjeti i osjetiti.

Mnogi fanovi su bili ili su još uvijek skeptični u vezi novog vokala Iced Earth-a poslije Matt Barlow-a, ali garantujem vam da ste svi u velikoj zabludi jer  Matt je Matt ali Stu je Stu! Svaka poređenja su suluda. Ne mogu ni zamisliti šta će Stu tek da pokaže u narednim godinama ako se na albumu „Dystopia“ ovako veličanstveno predstavio. Kada sam pričala sa Jonom u vezi svih kritika oko Stua, on je  bio sasvim jasan i  posve u pravu u sljedećem: „Oni koji podcjenjuju Stu-a, podcjenjuju mene jer ja sam ga izabrao!“ A da li ste ikada imali pravo da sumnjate u Jon Schaffera do sad?

Za koncert koji je bio završen sa himnom 'Iced Earth' i još jednim  encore  „My Own Savior“ nakon toga , može se reći da je bio više nego uspješan!

Sve što mogu reći  je ICED MOTHERFUCKIN' EARTH!

Na žalost, nismo bili u mogućnosti postaviti niti jednu fotografiju sa koncerta radi neadekvatne opreme za fotografisanje ali ćete na našem youtube kanalu moći pogledati klipove koje smo zabilježili.

Emina, TheAebyss

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije