Red Hot Chili Peppers - Black Summer

0
Radiosarajevo.ba
Red Hot Chili Peppers - Black Summer
Radiosarajevo.ba / Red Hot Chili Peppers
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Američki rock sastav Red Hot Chili Peppers, nastao 1983. godine, u petak (04.02.2022) je iznenadio muzičku javnost sa novim singlom i najavom novog, dvanaestog LP-a. Singl Black Summer je njihov prvi novi rad od ponovnog, trećeg ujedinjenja sa gitaristom Johnom Fruscianteom, čiji povratak su najavili još 2019. godine. Prethodni periodi zajedničkog rada su 1988-1992 i 1998-2009, ukojima je učestvovao u komercijalno najuspješnijim albumima, uključujući Blood Sugar Sex Magik (1991) i Californication (1999). Posljednji album sa bendom je bio dupli, Stadium Arcadium iz 2006. godine.

Njegov povratak Red Hot Chili Peppers su planirali obilježiti turnejom tokom 2020. godine ali je situacija sa COVID-19 poremetila sve. Umjesto turneje počeli su raditi na novom albumu koji će biti predstavljen 1. aprila 2022. godine.

“Kada smo se našli u studiju počeli smo svirati pjesme Johnnya Watsona, the Kinksa, New York Dollsa, Richarda Barretta i drugih. Malo po malo, krenuli smo unositi nove ideje i pretvarati ih u pjesme, a nakon nekoliko mjeseci nove pjesme su bile sve što smo svirali. Osjećaj zabave kada smo svirali tuđe pjesme ostao je sa nama sve vrijeme dok smo radili na novom materijalu. Za mene, ova ploča predstavlja međusobnu ljubav i vjeru“ – kazao je povratnik John Frusciante.

Prvo se javio Dačić pa se prije ponoći oglasio Konaković: 'Komšić me naziva lažovom i neznalicom'

Prvo se javio Dačić pa se prije ponoći oglasio Konaković: 'Komšić me naziva lažovom i neznalicom'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije