Razni gosti u večerašnjem izdanju emisije The Aebyss

Radiosarajevo.ba
Razni gosti u večerašnjem izdanju emisije The Aebyss

U večerašnjem izdanju emisije The Aebyss imamo čak 3 gosta! Međunarodno priznati bend ENSLAVED je objavio svoj novi album po imenu 'Riitiir' i mi smo razgovarali sa pjevačem i basistom benda Grutle-om. Intervju ćete naravno moći čuti u večerašnjem izdanju emisije. Pored toga u studio nam dolaze članovi sarajevskog benda ORISONS IN VAIN i donose svoju novu pjesmu, snimljenu u studiju Hell's Kitchen. Pjesma se zove 'This Too Shall Pass' i bit će prvi put puštena u javnost u večerašnjem programu. Treći gost je sarajevski bubnjar Marko Gačnik, poznat po svom radu u bendovima kao što su Festival of Mutilation, After Oblivion, ali i bendu BANE. Upravo ovaj bend, porijeklom iz Srbije, u petak ima svoj oproštajni nastup u sarajevskom klubu AG. Marko donosi novi album na kojem on svira bubnjeve, najavljuje svirku, te će se i tu premijerno pustiti koja numera.

Mimo toga su na sceni razne turbulencije. Ne samo da je sarajevski bend HELLRIDE ostao bez pjevača, već je i veliki NIGHTWISH okončao saradnju sa pjevačicom Anette Olzon. Pored tih negativnih (po neke i pozitivnih) priča, tu je i mnoštvo drugih noviteta, tako da se ponovo isplati upaliti radio u utorak u 21h sat na frenkvenciju Radija Sarajevo!
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije