Rammstein live

Radiosarajevo.ba
Rammstein live

Kao što sam to danas i obećao prilikom odjave jutarnjeg programa, javljam vam se iz Zagreba sa kraćim komentarom koncerta benda Rammstein.
18.03.2010. je dan, mjesec i godina, istorijski događaj kada je njemački Rammstein nastupio u Zagrebačkoj Areni. Nisu bezveze fanovi napisali slogan "Other bands play, Rammstein burns". Doslovno je tako i bilo, Rammstein su zapalili arenu. Oni koji su se dvoumili i tražili razlog da se ne zapute u Zagreb imaju za čime da žale. Koliko znam beogradski koncert je skoro rasprodat tako da oni koje ovaj izvještaj "podpali" moraju baš da se potrude da bi nabavili kartu za beogradski koncert. Oni drugi, koji sa nestrpljenjem očekuju da se zapute u Beograd neće se razočarati ni sekunde. Možda će se žaliti na setlistu, ali ovo je turneja na kojoj promovišu novi album i logično je da će svirati što je više moguće novih stvari. Večeras to nije uticalo na publiku i svi smo pjevali i stare i nove hitove. Rammstein je napravio veliki šou, odlična scenografija i odlična atmosfera su pokrili "nekomunikativnost" benda sa publikom. Doduše, nije se tu imalo šta reći. Moram dodati i to da je predgrupa po imenu Combichrist dobro odradila svoj posao i bolje zvuče nego na cd-u. U nastavku pogledajte par fotografija (nisu nekog kvaliteta ali poslužiće) i osjetite bar djelić atmosfere. 








emir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije