Rambo Amadeus: Ekološki savjeti Vol 3

Radiosarajevo.ba
Rambo Amadeus: Ekološki savjeti Vol 3


U redovnom petkovom razgovoru koji je 25. marta naš muzički urednik Elvis vodio sa najpoznatijim ekologom među rokerima, saznali smo da je Rambo premijerno provozao bicikl za ovu godinu. Rambo nam poručuje da uradimo isto, da "čim se vrijeme proljepota" kao glavno prijevozno sredstvo počnemo koristiti bicikl.

Ovosedmični ekološki savjet za domaćice je sljedeći:
"Sve vi, drage domaćice, kad gledate na televiziji reklamu za detrdžente, vidite neke manekenke i lijepe žene kako krkaju puno detrdženta u mašinu. One krkaju puno detrdženta u mašinu zato da bi proizvođač što više prodavao. Stavite slobodno za jednu trećinu detrdženta manje u mašinu. Onda pustite mašinu da uradi svoj program, a kada završi svoj program pustite je još jednom na hladnu vodu, bez detrdženta... Štedite detrdžent, ali manje se i Miljacka zagađuje!".

Na Elvisovo pitanje ne potroši li se na ovaj način još više vode, Rambo tvrdi da je to istina, ali da ta voda nije zaprljana i da se vraća prirodi. Hajde da mu vjerujemo.

Ćumurajući sa Elvisom o predstojećem praznku, 6. aprilu koji je povezan kako sa bombardovanjem Beograda 1941, tako i sa oslobođenjem Sarajeva 1945, Rambo je najavio svoje učešće u panel diskusiji povodom nedavne sječe platana u Beogradu. Tada je on, izrevoltiran neodgovornim ponašanjem gradskih vlasti, legao na cestu i zaustavio saobraćaj (pročitajte opširnije Rambo Amadeus blokirao saobraćaj u Beogradu (VIDEO) )

A sada poslušajte razgovor sa Rambom:

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/ekoloski_savjeti3.mp3{/audio}

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije