'Radi ono što želiš': Moto novog albuma benda Rotting Christ

Radiosarajevo.ba
'Radi ono što želiš': Moto novog albuma benda Rotting Christ

ROTTING CHRIST su stari poznanici gradu Sarajevo, obzirom da su već dva puta ovdje gostovali. Večeras gostuju opet, doduše samo preko telefona, ali zato kao poklon donose svoj novi album, koji je prema mišljenju mnogih kritičara, svojim originalnim, skoro pa ritualnim pristupom black metalu, uz razne etno elemente prastarih kultura, jedno od najvažnijih izdanja u ovoj godini. Poslušajte šta frontmen, glavni kompozitor i šef benda Sakis Tolis misli o tome.

Još jedno izdanje koje thrash metal fanovi očekuju više nego toplije dane, jeste novi album benda SODOM, koji će se zvati "Epitome of Torture". Danas je unaprijed objavljen stream nove pjesme po imenu "Shoot Today - Kill Tomorrow". Stream možete pogledati ovdje:



Mimo toga, proljetni dani nam i dalje donose mnoštvo svirki, koje svakako ne smijete propustiti. Već ove subote u klubu AG, sarajevski bend FESTIVAL OF MUTILATION predstavlja svoj novi spot, a kao live podrška u posjetu im dolaze gosti BOGAMBER i MISERY'S CROWN. Event na facebooku možete naći ovdje: http://www.facebook.com/events/336645083120142

trailer za spot:



Ljubitelji hardcore zvuka samo sedam dana kasnije u klubu Kriterion u Sarajevu mogu da prisustvuju nastupu grupa DEER IN THE HEADLIGHTS, DISPRO i BLACK SAILS.

Još jednom napominjemo da je za tačno mjesec dana, dakle 12. aprila četvrti po redu SARAJEVO METAL FEST. U večerašnjoj emisiji ćemo se malo posvetiti bendu koji nam dolazi iz Doboja, bendu PERISHMENT. Kao što znate, oni su jedan od 8 bendova festivala koji će se održati u sarajevskom klubu Cinemas (ex-Sloga). Za one neupućene, na SMF-u ove godine sviraju: SILENT KINGDOM, TANKER, FORGOTTEN TEARS, GIVE EM BLOOD, THE LOUDEST SILENCE, ALOGIA, FORENSIC CLINIC i pomenuti PERISHMENT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije