Prvi spot sarajevskog benda Vrtlog

Radiosarajevo.ba
Prvi spot sarajevskog benda Vrtlog

Šta je starije, Vrtlog ili Maelstrom? Slušaoci i slušateljke koji su bili barem u tinejdžerskim godinama između 1996. i 1998. godine, vjerovatno pamte bend Maelstrom, koji je ostavio traga i na Radio ZID kompilaciji Rock Under Siege - B, izdanoj 1996. U tom periodu članovi benda su bili: Nikolina Petković (vokal), Kristijan Jalovičić (vokal-gitara), Vedran Mujagić (bas), Muris Varajić (gitara), Edo Saltagić (bubanj) i Nail Jusić (klavijature). 

E, pa Maelstroma više nema, ali je Vrtlog opet tu. Nikolina i Kristijan su se u međuvremenu vjenčali, a iz te ljubavi oživio je i Vrtlog (dobro, nije baš najefektnija rečenica, ali ima i gorih). Sada su tu i Adnan Teskeredžić (bubnjevi) i Nedim Šećeragić (bas), kao novi članovi benda.

Šuška se da je album urađen i na engleskom i na našem jeziku (Maelstrom i Vrtlog varijanta?), a producent i aranžer je iskusni Adnan Zilić (ex Ornamenti). Jučer je u Kriterionu promovisan i video spot za prvi singl "Pjesma plotuna", koji ima blago mračan i kabaretski zvuk. Ovo je sasvim solidno, a isto očekujemo i od ostatka albuma...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije