Prvi Sarajevo Metal Fest !!!

Radiosarajevo.ba
Prvi Sarajevo Metal Fest !!!

6. marta u maloj sali sarajevskog Doma mladih održat će se prvi Sarajevo Metal Fest. Ideja ovog festivala je oživjeti ono što se na istom mjestu događalo i prije dvadesetak godina. Naravno, u periodu od 2000. godine pa do danas je bilo sličnih pokušaja ali ideja nije mogla zaživjeti. Vrijeme je da se neke stvari promijene i da se krene iz početka.

"Riječ je o DIY festivalu iza kojeg stoji ekipa metal entuzijasta i zaljubljenika u ovaj muzički izraz, tako da s pravom možemo festivalu okačiti etiketu 'from fans to fans'. U moru muzičkih TV reality show serijala, koji nam nude instant zvijezde s ciljem promovisanja svega osim muzičkih kvaliteta, te alternativnih 'TV bendova', stvara se kriva slika alter scene naše zemlje. Uz dužno poštovanje izuzetcima, bendovi bilo kojeg alternativnog opredjeljenja nemaju zasluženi respekt domaćih medija, nemaju medijski prostor za prezentaciju svog rada te su osuđeni na DIY opciju promoviranja istog. Za prvu godinu Festivala planirano je okupiti najbolje BH metal bendove na jednom mjestu, na jednoj bini i pred jednom publikom. Usput, želja nam je da iz ovog početnog, Festival preraste u redovan godišnji događaj sa ciljem okupljanja najboljih BH bendova te generalno bendova iz regiona i šire."

To su riječi kojima organizator opisuje Sarajevo Metal Fest. Za prvu godinu, prema mogućnostima i slobodnoj volji organizatora, 6. marta će nastupiti mladi sarajevski bendovi Dozer, Odar, Evading Downfall, tuzlansko-sarajevska kombinacija After Oblivion, banjalučki Tanker, tuzlanski Hobson's Choice te dva već kultna BH metal benda Toxicdeath iz Tuzle i Silent Kingdom iz Sarajeva. Više o bendovima možete naći na oficijalnoj web stranici festivala www.sarajevometalfest.com
Bitno je napomenuti i to da festival počinje u 19 sati a ulaznice po cijeni od 15 KM će se moći kupiti na ulazu na dan festivala.



emir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije